Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.
Pastet
Autor: Iulisco Marilena, Bucuresti
Voturi:
(9Voturi)
Descriere:
Reteta culinara - Pastet; ruseasca
Ingredientele retetei culinare:
=> 500g ficatei de pasare
=> 75ml unt
=> 1 ceapa
=> 250g ciuperci
=> 50ml coniac
=> 125g crema de branza
=> 2 linguri patrunjel verde taiat
=> 1/2 lingurita nucsoara rasa
=> cimbru uscat
=> sare si piper
Prepararea retetei culinare:
Topiti untul si caliti ceapa si ciupercile, taiate cat mai marunt. Dupa 5 minute adaugatzi ficateii de pui taiati in bucati mai mici. sarati si piperati dupa gust si adaugati nucsoara si cimbrul. Lasati vasult la foc mic, amestecati din cand in cand. Cand ficateii s-au rumenit uniform, luati vasul de pe foc si adaugati coniacul. Omogenizati amestecul si lasati-l la racit. Puneti amestecul intr-un blender, impreuna cu crema de branza si maruntiti pana cand obtineti o pasta fina. Condimentati, daca mai este necesar, adaugati verdeata si tineti pastetul la rece inainte de servire, dar nu mai mult de 3 zile.
Notite:
Pastetul se serveste pe felii de paine de secara, ca aperitiv in dimineata de Paste, insotit neaparat de un paharel de vodca.