« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Sosuri Maioneza dietetica

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Maioneza dietetica
Maioneza dietetica

Autor: Atanasie Adriana, Brasov

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - maioneza dietetica

Ingredientele retetei culinare:

=> 1l lapte

=> 70g amidon alimentar

=> 200ml ulei

=> 3 galbenusuri

=> 200g lamaie

=> sare


Prepararea retetei culinare:

          Se pune la fiert 850ml de lapte cu putina sare. In 150 ml de lapte rece se dizolva amidonul si se toarna in vasul cu lapte cand acesta incepe sa fiarba, se amesteca cu o lingura de lemn timp de doua minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, compozitia se bate cu telul adaugandu-se zeama de lamaie, uleiul, galbenusurile si sarea; la alegere i se mai poate adauga si o lingurita de mustar.

Notite:

Se poate folosi la salate de legume, salata de macaroane, varza fiarta, peste rasol, salate cu carne etc. 

Este suportat usor de batrani si de cei cu afectiuni gastrointestinale.

Nu cauzeaza indigestii si nu contine grasimi.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1,6 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 22:41:50 +0100
Vizualizata:
1751

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 117 vizitatori online