« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort Trifoi cu fructe

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort Trifoi cu fructe Imprimare Email
Scris de Cristina Boldiszar   

Reteta: Tort "Trifoi" cu fructe

Ingredientele retetei culinare:

=> 12 albusuri

=> 12 linguri zahar

=> 12 linguri faina

=> 12 linguri ulei

Pentru crema:

=> 12 galbenusuri

=> 2 cani zahar

=> 500 ml lapte

=> 2 linguri faina

=> 1 l frisca lichida

=> 6 plicuri gelatina alba

=> 250 g curmale

=> 2 portocale

=> 1 compot de ananas

=> 1 lamaie, 1 kiwi

=> 2 plicuri gelatina rosie

Prepararea retetei culinare:

  • Bati spuma albusurile, adaugi zaharul putin cate putin, uleiul si fauna in ploaie si amesteci usor. Imparti aluatul in 4 si coci fiecare parte intr-o forma de „inima", timp de 20 de minute, la foc potrivit.
  • Pentru decor ai nevoie de: cateva picaturi de colorant alimentar verde si 1 lingura cacao.
  • Cum procedezi: Fierbi pe abur galbenusurile cu zaharul, laptele si faina pana se ingroasa, iei compozitia de pe foc si o amesteci cu gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic, 500 ml frisca batuta si fructele taiate bucatele. Dai crema obtinuta la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit putin crema, o scoti din frigider si asamblezi tortul astfel: din blaturile „inimioare" formezi trifoiul, apoi acoperi fiecare blat cu Tort-Gelee dizolvat in apa calduta peste care pui crema din abundenta. Ai grija sa o repartizezi uniform pe fiecare blat. Opresti 6 linguri din cele 500 g frisca batuta, adaugi colorantul verde in restul de frisca si imbraci tortul. Amesteci apoi cacaua in cele 6 linguri de frisca si scrii pe tort „La multi ani!" si numele sarbatoritului.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:44
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 Guest 12-07-2011 12:58
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
:-*
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi