« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort iepuras

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort iepuras Imprimare Email
Scris de Mirela Coman, Bucuresti   

Reteta: Tort iepuras

Ingredientele retetei culinare:

=> 200 g faina

=> 200 g zahar

=> 50 ml ulei

=> 6 oua

=> 1 lingurita bicarbonat de sodiu
( stins in otet sau zeama de lamaie )

=> 1-2 esente rom

=> 2 pliculete zahar vanilat

Prepararea retetei culinare:

  • Mod de preparare: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste tot zaharul. Separat, galbenusul se omogenizeaza cu 50 ml ulei, apoi se adauga bicarbonatul. Aceasta compozitie se adauga peste compozitia formata din albus si zahar, dupe care se adauga faina in ploaie si se amesteca usor, pentru a nu se face cocoloase, pana se incorporeaza toata faina.
  • In forma de tort, unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina, se toarna aceasta compozitie. Se da la cuptor, la foc mic, 40-45 minute (incercam cu un pai daca este copt). Se scoate si se da la rece. Fiecare blat se taie in 3 parti egale (3 discuri). Unul dintre blaturi reprezinta capul iepurasului (cele 3 discuri fiind umplute cu creme), iar cel de-al doilea blat reprezinta urechile (2 discuri din margina) si fundita (un disc din mijloc) asezata sub cap.
  • Crema pentru tort: Dupa aceea, ornam tortul folosindu-ne si frisca sau de frisca alba si frisca roz. Dupa imaginatie! Daca la ornat vom folosi crema de ciocolata, atunci il umplem cu crema facuta din ciocolata praf care se gaseste in comert, daca nu, va propun o crema mai naturala, din banane. 3 banane decojite se paseaza cu furculita si se amesteca cu 300-350 g frisca mai tare. lata o umplutura la indemana oricui si delicioasa. Nu o sa va pare rau. In crema, mai puteti adauga nuci, stafide, nuca de cocos.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:05
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi