« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de zahar ars

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de zahar ars Imprimare Email
Scris de Szilagy Cristina, Geoagiu   

Reteta: Tort de zahar ars

Ingredientele retetei culinare:

=> 14 oua

=>  2 l lapte

=> 6 linguri faina

=> 1 plic zahar vanilat

=>  1 plic praf de copt

=> 500 g zahar

=> 500 ml frisca Hulala


Prepararea retetei culinare:

Pui 400 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze, tapetezi cratita cu zaharul. Amesteci 8 oua batute spuma cu laptele. Torni in cratita si dai la copt pana se rumeneste putin. Intre timp, pregatesti blatul: bati spuma albusurile, adaugi zaharul, galbenusurile, pui faina, praful de copt si vanilia si torni compozitia obtinuta peste zaharul ars si dai in continuare la copt pana se coace blatul. Dupa ce s-a copt, il scoti, il lasi in tava pana se raceste complet, il scoti din tava, apoi il ornezi cu frisca si il dai la rece. Este un tort foarte aspectuos si foarte bun.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:43
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-2 #1 iuia 09-05-2010 19:17
:Pirate: :Pirate: :Pirate: :Pirate: :o :o :o iiiiiiiiiiiiaaa aaaaaaaaaaaaam, mmmmmmmmmmmmmmi iiiiiiiiiiiiiii iii
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi