« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de portocale

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de portocale Imprimare Email
Scris de Iulia Ileana Negrila, Curtea de Arges   

Reteta: Tort de portocale

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/4 cana cu lapte

=> 6 galbenusuri

=> 12 linguri zahar

=> coaja rasa de la o portocala

=> 2 kiwi

=> 500 g frisca

=> 4-5 portocale

=> 400 g piscoturi

=> 3 foi gelatina

 

Prepararea retetei culinare:

  • Fierbi intr-o craticioara laptele cu coaja de portocala, apoi dai focul mai mic, adaugi gelatina si cele 6 galbenusuri batute in prealabil cu zaharul. Lasi compozitia pe foc pana se ingroasa putin si apoi o lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, o amesteci cu frisca bine batuta. Cureti portocalele si kiwi si le tai rondele, apoi le asezi pe fundul si pe peretii unei cratite de 6 kg pe care ai pus mai inainte folie de plastic.
  • Torni in cratita jumatate din compozitie, pui un rand de piscoturi, dupa care torni restul de crema. Deasupra pui tot un rand de piscoturi si dai la rece. A doua zi rastorni tortul pe un platou.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:03
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi