« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de inghetata

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de inghetata Imprimare Email
Scris de Adela Popescu, Botosani   

Reteta: Tort de inghetata

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 l lapte

=> 10 oua

=> 600 g zahar

=> 1 kg smantana

=> 1 lamaie

=> 1 lingura de cacao

=>1 lingura de ness

 

Prepararea retetei culinare:

Amesteci zaharul cu galbenusurile si cu laptele si le pui la foc amestecand mereu pana se ingroasa compozitia si o lasi la racit. Bati albusurile spuma, adaugi smantana batand in continuare, apoi amesteci cu laptele racorit. Imparti compozitia in 3 parti. Intr-o parte pui coaja rasa de lamaie si zeama acesteia, in a doua parte pui cacaua, iar in a treia nessul. Intr-o cratita de 3 kg asezi pe rand, cu lingura, fiecare strat. Dace torni straturile unul peste celalalt se amesteca. Pui compozitia la congelator.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:02
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi