« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de iaurt cu struguri

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de iaurt cu struguri Imprimare Email

Reteta: Tort de iaurt cu struguri

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL:

=> 3 oua

=> 120 g zahar

=> 45 g faina

=> 45 g amidon

=> 1/2 lingurita praf de copt

 

 

CREMA:

=> 500 g iaurt

=> zeama de la 1/2 lamaie

=> 50 g zahar

=> 1 pliculet zahar vanilat

=> 1 kg struguri albi si negri

=> 750 ml frisca

=> 2 plicuri gelatina

Prepararea retetei culinare:

  • Bati albusurile spuma cu 3 linguri de apa, apoi adaugi treptat zaharul si galbenusurile. Amesteci faina cu amidonul si praful de copt, le pui in compozitia de oua, omogenizezi aluatul si-l torni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dai blatul la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 minute. Dupa ce s-a copt si s-a racit, il rastorni pe un platou si-l tai in doua.
  • Pregatesti apoi crema: speli strugurii, culegi boabele de pe ciorchine, le scoti samburii si le lasi deoparte. Amesteci iaurtul cu zeama de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Dizolvi gelatina in apa rece, apoi o pui 2 minute pe foc, dupa care o amesteci cu 2 linguri de iaurt si adaugi in compozitia de iaurt pregatita mai inainte. Bati apoi frisca, amesteci o treime din ea cu boabele si o adaugi in compozitia de iaurt. Umpli blatul cu toata crema pregatita si ornezi tortul cu frisca si boabe de struguri jucandu-te cu doua culori de boabe dupa cum iti spune imaginatia.
Notite:
Daca te grabesti, prepari tortul cu piscoturi in loc de blat si cu orice alt fruct de sezon iti place.
Nu amesteca gelatina cu iaurtul fara sa o dizolvi inainte pentru ca se transforma in cocloase.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:30
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi