« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de gutui

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de gutui Imprimare Email
Scris de Cornelia Ienesel, Lipova   

Reteta: Tort de gutui

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 gutui

=> 4 galbenusuri

=> 2 albusuri

=> 4 pastile de zaharina

=> 120 g unt

=> 60 g nuca

=> 4 linguri faina

 

Prepararea retetei culinare:

  • Pisezi 4 tablete de zaharina si le lasi deoparte. Bati albusurile spuma, adaugi zaharina pisata, galbenusurile si faina. Ungi cu unt o forma de tort, torni amestecul si dai la copt pentru 20-25 minute. In acest timp fierbi gutuile curatate de coaja si miezul tare, apoi le pasezi si le amesteci cu nucile. Daca blatul s-a aurit, il scoti si il lasi putin sa se raceasca. Il tai apoi pe din doua si la mijloc pui amestecul de gutui si nuci. Il dai iar la cuptor pentru 10-15 minute.
  • Il lasi sa se raceasca si il presari cu cele 10 tablete de zaharina pisate.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:20
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi