« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de frisca si caise

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de frisca si caise Imprimare Email
Scris de Nagy Csilla   

Reteta: Tort de frisca si caise

Ingredientele retetei culinare:

Pentru blat:

=> 8 oua

=> 4 linguri apa

=> 12 linguri zahar

=> 12 linguri faina

=> 1 plic praf de copt

 

 

Pentru crema:

=> 300 g zahar

=> 3 oua

=> 2 plicuri zahar vanilat

=> 150 ml apa

=> 25 g gelatina transparenta (alimentara)

=> 500-700 g caise

=> 11 g de frisca

Prepararea retetei culinare:

  • Albusurile le bati spuma, adaugi zaharul si apa treptat, cate o lingura. Cand s-a incorporat tot zaharul adaugi galbenusurile si amesteci totul bine. La final, adaugi faina si praful de copt in ploaie, amestecand usor de sus in jos. Pregatesti tava pe care o ungi bine cu margarina sau ulei si torni compozitia, apoi o dai la cuptor pentru 30 de minute. Cand s-a copt, scoti din cuptor si lasi se se raceasca in tava. Asa iese mai usor blatul, nu se lase si nu se rupe. Cand s-a racit, il scoti din tava si il tai in 2 sau 3 foi si le insiropezi cu un sirop facut din apa si zahar.
  • Crema: zaharul, ouale, zaharul vanilat si apa le amesteci bine si le fierbi pe baie de aburi pana ce zaharul se topeste si compozitia se ingroasa. Separat amesteci gelatina cu 100 ml apa, le dai intr-un clocot-doua si lasi se se raceasca. Intr-un vas pui apa la fiert si cand da in clocot pui caisele in apa pentru 1-2 minute. Le scoti, apoi le decojesti si le tai cubulete. Bati spuma circa 700 ml frisca. Crema fiarta si gelatina (daca s-a racit de tot o reincalzesti la temperatura degetului) le amesteci bine, apoi adaugi cubuletele de caise si iar amesteci. Cand aceasta compozitie s-a omogenizat o adaugi in frisca batuta. Pe un platou asezi o foaie de blat, apoi crema, foaie, crema si iar foaie. Dai tortul la frigider timp de 3-4 ore, se se intareasca crema. Bati spuma frisca ramasa si ornezi tortul dupa preferinta.
Notite:
PRET: 3,5 LEI - 1 portie
PREGATIRE: 15 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:04
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 andra 06-08-2010 10:43
uau :ooo:
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi