« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de clatite cu glazura de cacao

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de clatite cu glazura de cacao Imprimare Email

Reteta: Tort de clatite cu glazura de cacao

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 ml apa minerala

=> 300 g faina

=> 1 varf de lingurita bicarbonat

=> 2 plicuri budinca de vanilie si cappuccino Darling

=> 1 l lapte

=> 4 linguri zahar

=> sare

=> ulei

GLAZURA:

=> 6 linguri cacao

=> 8 linguri zahar

=> 2 linguri ulei

=> 2 linguri apa fierbinte

Prepararea retetei culinare:

Amesteci apa minerala cu faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si un praf de sare ca sa obtii un aluat potrivit, din care prajesti clatite subtiri in ulei incins, la foc mic. Le lasi sa se raceasca si prepari separat budincile. Amesteci continutul fiecarui plic cu 2 linguri zahar si putin lapte, adaugi amestecul in 500 ml lapte, lasi sa fiarba cat sa se ingroase si dai deoparte. Dupa ce ai fiert budincile si s-au racit, asamblezi tortul: pui alternativ pe un platou o foaie de clatita 2 linguri de budinca cu aroma de vanilie, alta clatita, 2 linguri budinca cu aroma de cappuccino si tot asa pana termini cu o clatita. Amesteci apoi cacaua cu zaharul, uleiul si apa fierbinte ca sa obtii glazura cu care imbraci tortul. Il tai felii numai dupa ce l-ai tinut la rece 1 ora.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:28
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi