« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort de ciocolata

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort de ciocolata Imprimare Email
Scris de Elekes Edith, Brasov   

Reteta: Tort de ciocolata

Ingredientele retetei culinare:

Pentru blat:

=>  9 oua

=> 18 linguri zahar

=> 18 linguri faina

=> 1/2 plic praf de copt

=> 1 lingurita coaja de lamaie rasa

=> 4 linguri de apa rece

=> sare

Pentru sirop:

=> 300 g apa

=> 200 g zahar

=> coaja de la 1/2 lamaie

=> 50 g rom

Pentru crema si ornat:

=> 3 oua

=> 3 linguri faina

=> 300 g zahar

=> 4 linguri cacao

=> 300 g + 3 linguri lapte

=> 1 pachet unt

=> 2 plicuri frisca

(+ 300 g lapte)

=> coloranti

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Bati albusurile cu putina sare si apa rece. Adaugi zaharul treptat pana ce spuma se intareste. Amesteci coaja de lamaie cu galbenusurile si le adaugi in compozitia de mai sus. Pui treptat faina amestecata cu praful de copt si torni compozitia intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o coci circa 25 de minute la foc potrivit. In acest timp fierbi apa pentru sirop cu zaharul, coaja de lamaie si la urma adaugi laptele si-l lasi la racit.
  • Cum procedezi pentru crema: amesteci ouale intregi cu zaharul, 3 linguri lapte, faina si cacaua, adaugi compozitia in laptele fiert si la foc mic amesteci continuu pana da in clocot. Freci untul spuma si-l  adaugi la crema racita. Bati frisca spuma si obtii cremele pentru ornat adaugand cacao si coloranti alimentari. Decupezi dintr-un carton o forma de ursulet, apoi il aplici peste blat si tai ursuletul.
  • Insiropezi blatul, il imbraci in crema pregatita si-l decorezi cu frisca in diverse culori.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:32
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi