« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu praf de inghetata

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu praf de inghetata Imprimare Email
Scris de Silvia Sandu   

Reteta: Tort cu praf de inghetata

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL:

=> 5 oua

=> 5 linguri de apa

=> 5 linguri zahar

=> arome

=> o cana faina

SIROPUL:

=> 10 linguri de zahar

=> apa

=> esenta vanilie

CREMA:

=> 200ml lapte

=> 2 pachete praf de inghetata vanilie sau capsuni

GLAZURA:

=> 100ml lapte

=> 1 pachet frisca praf sau frisca gata preparata

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

Pentru blat se separa ouale. Se bat albusurile spuma, se pune cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pu, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu lingura. Se tapeteaza o cratita de 3l, se rastoarna compozitia si se da la cuptor la foc mic la inceput. Se taie blatul in 3 parti, cand este rece se insiropeaza cu siropul ( obtinut la rece prin dizolvarea zaharului intr-o cana de apa si arome ). Crema se face cu mixerul batand frisca cu laptele. Se pune crema intre blaturi ( punand mai putin lapte, va fi foarte consistenta ).

Notite:
Se orneaza cu frisca, fructe, jeleuri etc.
Este foarte gustos, usor de digerat, ieftin si frumos.
Se poate face cu inghetata de cacao, in acest caz adaugand siropului esenta de rom.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:29
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 Punguta Daniela 03-09-2011 17:25
:love: :love: :love: super tortul,ami place toate retetele ce se vad.sanatate
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi