« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu pesmet si crema de ciocolata

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu pesmet si crema de ciocolata Imprimare Email
Scris de Eva Nagypal   

Reteta: Tort cu pesmet si crema de ciocolata

Ingredientele retetei culinare:

=> 8 oua

=> 8 linguri de pesmet

=> 8 linguri de zahar

=> 3/4 cana de nuci

 

 

Pentru crema:

=> 200 g zahar

=> 200 g unt

=> 50 g ciocolata menaj

=> 20 g cacao

=> 250 g frisca

Prepararea retetei culinare:

  • Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi pesmetul treptat, apoi pe rand nucile taiate marunt si albusurile batute spuma tare. Cand e gata torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina, o coci la foc potrivit 35-45 minute.
  • Bati untul spuma cu zaharul, adaugi cacaua si ciocolata rasa fin si amesteci.
  • Cum asamblezi tortul: tai blatul in 3 parti pe care le insiropezi cu un sirop fiert din apa, zahar si o esenta de vanilie. Asezi prima parte de blat pe un platou rotund, intinzi o parte din crema, apoi asezi a doua parte de blat, pui frisca si a treia foaie. Imbraci tortul cu crema ramasa si ornezi cu frisca si eventual cu bucati de ciocolata ramasa de la ras.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:14
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi