« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu fructe si blat de nuci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu fructe si blat de nuci Imprimare Email
Scris de Beatrice-Elena Mitroi, Mioveni, jud. Arges   

Reteta: Tort cu fructe si blat de nuci

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 cani nuca macinata;

=> 1 si 1/2 cana zahar;

=> 1 si 1/2 cana cu apa;

=> 3 linguri cacao;

=> 8 oua;

=> 1 kg portocale

=> 1 cutie compot de ananas

=> 1/2 kg frisca

=> 1 pliculet gelatina transparenta

=> 1 fiola esenta de rom;

=> 1 fiola esenta de vanilie

 

Prepararea retetei culinare:

Intr-o cratita pui la fiert nuca, zaharul si apa si le lasi sa fiarba pana ce compozitia devine o pasta groasa, ca o mamaliga. O dai deoparte si o lasi sa se raceasca si dupa aceea ii adaugi cacaua si galbenusurile. Bati albusurile spuma si le adaugi impreuna cu esentele in compozitia de nuci. Ungi o forma de tort ( sau o cratita ) cu ulei, o tapetezi cu hartie si rastorni compozitia de blat. Lasi la cuptor circa 20-25 de minute pana ce prinde crusta deasupra. Copt, il rastorni pe platou, il insiropezi cu zeama de la compotul de ananas , asezi fructele si peste ele gelatina pregatita cum scrie pe plic. Ultima operatiune este aceea a ornarii cu frisca, pentru care te invit sa-ti folosesti din plin fantezia!

Notite:
SERVIRI: 6-8 portii
COACERE: 25 de minute
FIERBERE: 15 de minute
PREGATIRE: 30 de minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:10
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi