« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu crema de zahar ars

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu crema de zahar ars Imprimare Email
Scris de Liliana Ghenu   

Reteta: Tort cu crema de zahar ars

Ingredientele retetei culinare:

Pentru blat:

=> 8 linguri faina

=> 8 oua

=> 8 linguri zahar + 2 cani zahar

=> 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

=> 8 oua

=> 1 cana zahar

=> 1l lapte

=> 200 g frisca

Prepararea retetei culinare:

  • Topesti cele 2 cani de zahar in vasul in care coci tortul, apoi tapetezi cu zaharul topit peretii vasului si lasi sa se raceasca. Bati in acest timp albusurile spuma, adaugi cele 8 linguri de zahar, apoi pe rand, galbenusurile, vanilia si faina.
  • Amesteci ouale cu zaharul si laptele cald si rastorni crema obtinuta in vasul tapetat cu zahar topit. Torni apoi cu grija peste crema compozitia de blat si dai tortul la cuptor pentru 40 de minute. Lasi tortul sa se raceasca apoi il rastorni pe o farfurie cu grija ca sa nu se scurga siropul. Ornezi apoi tortul cu frisca si cu ce fructe iti plac si-l dai la rece.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi