« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu crema de ciocolata alba si nuca

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu crema de ciocolata alba si nuca Imprimare Email
Scris de Panfilache Ionela   

Reteta: Tort cu crema de ciocolata alba si nuca

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL:

=> 20 linguri zahar

=> 20 linguri ulei

=> 20 linguri apa

=> 20 linguri faina

=> 300g nuca macinata

=> 1 esenta rom

=> 1 lingura bicarbonat stins cu zeama de lamaie

SIROPUL:

=> 1 ceasca apa

=> 100g zahar

CREMA:

=> 1 pachet margarina

=> 100g zahar pudra

=> 150g ciocolata alba de post

=> 200g nuca macinata

=> 1 esenta de vanilie

DECOR:

=> 200g ciocolata neagra

=> 100ml frisca vegetala lichida

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • BLATUL: Freci zaharul cu uleiul si apa pana se topeste zaharul, apoi adaugi pe rand celelalte ingrediente. Amesteci pana obtii o crema groasa pe care o torni intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 35-40 de minute.
  • CREMA: Bati margarina cu zaharul si cu esenta de vanilie pana obtii o crema pufoasa in care incorporezi ciocolata alba rasa fin si nuca macinata. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul il tai in jumatate si-l insiropezi cu siropul fiert si racit din apa si zahar. Asezi o parte de blat pe o farfurie, intinzi crema de ciocolata si nuca si pui a doua parte de blat. Topesti ciocolata neagra pe baia de aburi si o torni peste tort, intinzand-o in strat uniform. Il dai la rece pana se intareste glazura de ciocolata, apoi il decorezi cu frisca batuta.
Notite:

- Pregatire: 25 minute

- Fierbere: 35 min

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:31
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi