« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu crema de cacao si vanilie

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu crema de cacao si vanilie Imprimare Email
Scris de Alina Mihaela Colcer, Baicoi   

Reteta: Tort cu crema de cacao si vanilie

Ingredientele retetei culinare:

=> 12 oua

=> 12 linguri de zahar

=> 12 linguri de faina

=> 12 linguri de nuca

=> 1 lingura cacao

Pentru sirop:

=> 4 linguri de zahar

=> lamaie

=> 1 l apa

Pentru crema:

=> 1 l lapte

=> 2 cani zahar

=> 4 linguri faina

=> 6 linguri cacao

=> 1 pachet margarina Unirea

=> 2 pliculete zahar vanilat

Pentru sirop:

=> 250 g frisca

Prepararea retetei culinare:

  • Bati albusurile spuma cu zaharul pe care il pui in ploaie, apoi adaugi cacaua, galbenusurile amestecate in prealabil cu putina sare , nusurile amestecate in prealabil cu putina sare, nuca si faina. Ungi o forma de tort cu unt si o tapetezi cu faina, torni compozitia in forma si o dai la cuptor pentru 30 de minute.
  • Cum procedezi pentru sirop: Pui apa la fiert si cand incepe se fiarba adaugi zaharul, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.
  • Tai blatul in 3 parti egale pe care le insiropez, apoi il umpli cu o parte din crema de ciocolata(rece), imbraci totul cu crema ramasa si-l ornezi cu frisca.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:00
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #3 Bogdan 12-06-2012 19:31
Spor la gatit!
Citat
 
 
-1 #2 Mihaela 12-06-2012 19:28
:love: multumesc
Citat
 
 
+1 #1 Mihaela 12-06-2012 19:28
:love:
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi