« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu crema de cacao

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu crema de cacao Imprimare Email
Scris de Claudia Mirabela Gavrilescu, Oravita   

Reteta: Tort cu crema de cacao

Ingredientele retetei culinare:

=> 6 oua

=> 6 linguri de faina

=> 6 linguri de zahar

=> 2 lingurite cu varf de cacao

=> 1 plic de praf de copt

Pentru crema:

=> 6 oua

=> 14 linguri de zahar

=> 4 linguri cacao

=> 1 pachet margarina

Prepararea retetei culinare:

  • Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, faina in ploaie, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si il cod la foc potrivit.
  • Freci ouale cu zaharul, adaugi si cacaua si fierbi totul pe baie de aburi aproximativ 20-25 de minute. Dupe ce crema s-a racit incorporezi treptat margarina frecata spuma lingura cu lingura. Pregatesti apoi un sirop din 3 linguri de zahar caramelizate cu o cana de apa, 3 linguri zahar si o fiora de esenta de rom.   Daca-ti place adaugi si coaja rasa de lamaie. Tai apoi blatul in trei parti pe care le insiropezi, apoi asezi pe un platou o parte de blat, intinzi o treime din crema, a doua parte de blat, crema, ultima parte din blat si iarasi crema. Ornezi dupa cum iti place: cu crema, cu frisca sau cu ciocolata rasa.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:44
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi