« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu crema

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu crema Imprimare Email
Scris de Elena Livia Dartu   

Reteta: Tort cu crema

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 oua

=> 150 g faina

=> 100 g zahar

=> 2 linguri ulei

=> 1 esenta de vanilie

=> 1 praf de copt

 

Pentru crema:

=> 3 galbenusuri

=> 6 linguri zahar

=> 3 linguri de faina rase

=> 3 cani lapte

=> 1 esenta de vanilie

=> coaja de lamaie

Prepararea retetei culinare:

Freci galbenusurile cu zaharul, torni uleiul putin cate putin, apoi incorporezi pe rand faina, esenta de vanilie, praful de copt si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit timp de 35 de minute. Pregatesti apoi crema: amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul, faina, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, pui compozitia pe foc mic si o fierbi pana se ingroasa. O dai deoparte si o lasi sa se raceasca. Apoi asamblezi tortul: dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, il tai in jumatate, il insiropezi cu un sirop fiert dintr-o cana de apa, 2 linguri zahar si o esenta de vanilie. Umpli blatul cu crema recita si imbraci si decorezi tortul cu frisca.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:43
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 deea 28-12-2010 11:24
tortul e super e foarte usor e preparat si ma voi duce acuma sal pregatesc asa k pa pa xiao prieteni. ;-)) :-) :D
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi