« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea Imprimare Email
Scris de Petruta Florea   

Reteta: Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Ingredientele retetei culinare:

=> 5 oua

=> 5 linguri zahar

=> 2 linguri faina

=> 120 g nuca macinata

Pentru bezea:

=> 5 albusuri

=> 7 linguri zahar

=> 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

=> 5 galbenusuri

=> 5 linguri cafea Elita preparata

=> 200 g unt

=> 1 lingura cacao

=> 8 linguri zahar

=> 200 g frisca

Prepararea retetei culinare:

Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma de tort cu unt si o tapetezi cu faina, torni cornpozitia si coci blatul la foc potrivit 30 de minute. In acest timp, bai albusurile spuma cu zaharul si vanilia si cand blatul este pe trei sferturi copt, intinzi bezeaua si mai dai totul la cuptor pentru 10-15 minute. Pregateti apoi crema: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi cacaua si cafeaua Elita preparata si racita, fierbi compozitia pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat o dai deoparte. O lasi sa se raceasca, o amesteci cu untul frecat spuma si o dai la frigider. Dupa ce s-a racit blatul cu bezeaua imbraci cu crema de cafea, il decorezi cu frisca si-l dai la frigider.

Notite:
PREGATIRE: 1 ora si 35 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:01
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi