« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tarta cu prune si piersici

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tarta cu prune si piersici Imprimare Email
Scris de Margareta Gheorghe-Naldir, Deva   

Reteta: Tarta cu prune si piersici

Ingredientele retetei culinare:

=> 250 g prune

=> 4 piersici

=>  2 liniguri zeama de lamaie

=> 200 g zahar pudra

=> 200 g faina

=> 1 pachet zahar vanilat

=> 200 g unt sau margarina

=> 5 oua

=> sare

=> esenta de rom

Prepararea retetei culinare:

Cureti piersicile de coaja si scoti samburii si de la prune, si de la piersici, apoi le tai felii si le stropesti cu zeama de lamaie. Freci bine untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi incorporezi galbenusurile unul cate unul. Albusurile le bati spuma, adaugi treptat cate o lingura de spuma si una de faina la crema de galbenus, iar la urma pui esenta de rom. Ungi o forma de tarta cu unt si o tapetezi cu faina, apoi torni aluatul. Asezi prunele si piersicile taiate felii si dai tarta la cuptorul incalzit in prealabil, unde o lasi 30-35 de minute. Cand este gata, o lasi sa se raceasca, apoi o scoti din forma, o asezi pe un platou si presari deasupra zahar pudra si scortisoara.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:02
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi