« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete romanesti Retete romanesti - Drob de miel (placintele de cighir)

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete romanesti - Drob de miel (placintele de cighir) Imprimare Email
Scris de Georgeta Samson, Roman   

Reteta: Drob de miel (placintele de cighir)

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg maruntaie de miel

=> 500 g ficat de miel

=> 3 cepe

=> 4 oua

=> 100 g faina

=> 200 g untura

=> verdeata

=> piper

=> sare

=> prapur de miel

Prepararea retetei culinare:

  • Maruntaiele se taie in bucati, se spala, se oparesc si apoi se pun la fiert in apa rece cu cateva boabe de piper si 2 foi de dafin. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, se toaca marunt cu satarul. Intre timp se caleste ceapa in untura, la care se adauga maruntaiele tocate, sare, piper si impreuna se mai prajesc cam 15 minute pe foc iute, amestecandu-se mereu pentru a nu se prinde. Se lasa sa se raceasca, se adauga 2 oua, verdeata tocata marunt, se amesteca bine si se imparte in portii care se pun pe bucati de prapur (dupa ce a fost tinut in apa rece). Infasuram tocatura bine si se da fiecarei bucati o forma rotunda. Acestea se trec prin faina si ou batut si se prajesc pe ambele part intr-o tigaie cu untura incinsa, la foc mic, pentru a se patrunde bine.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 23:19
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi