« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pui Retete pui - Pui sote de Marengo

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pui - Pui sote de Marengo Imprimare Email
Scris de Ileana Ciubotariu   

Reteta: Pui sote de Marengo

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pui

=> 4 linguri bulion

=> 4 felii paine

=> 2 cepe

=> 2 catei usturoi

=> 1 cubulet supa de pasare

=> 2 linguri faina

=> 100 ml vin alb sec

=> 4 linguri ulei

=> 1 legatura plante aromate (cimbru, dafin, salvie)

=> 1 legatura patrunjel verde

=> sare, piper

 

 

Prepararea retetei culinare:

Cureti si tai felii subtiri ceapa si usturoiul. Pregatesti supa, sfarami cubuletul in 300 ml apa clocotita si amesteci pana la dizolvare, apoi o dai deoparte. Rumenesti puiul, taiat in bucati, intr-o cratita cu fund gros cu 3 linguri de ulei. Scurgi de ulei si pui puiul deoparte. Adaugi in cratita usturoiul si ceapa, pe care le calesti, apoi presari faina si amesteci bine. Pui vinul, pasta de tomate, mirodeniile asortate si 100 ml supa. Condimentezi dupa gust, punand si puiul. Acoperi cratita si o dai la foc foarte mic. Lasi sa fiarba 1 ora. Speli patrunjelul, il stergi si il tai marunt. Inlaturi coaja painii, o tai triunghiuri si o prajesti intr-o tigaie, cu restul untului. O asezi pe o hartie absorbanta. Servesti puiul impreuna cu sosul din cratita, decorat cu patrunjel si crutoane.

Notite:
PRET: 20 LEI - 3 portii
PREGATIRE: 1 ora si 45 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:08
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi