« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pui Retete pui - Pui glasat

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pui - Pui glasat Imprimare Email
Scris de Viorica Stancu   

Reteta: Pui glasat

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pui

=> 2 linguri de unt

=> 2 linguri faina

=> 2 galbenusuri

=> zeama de la o lamaie

=> cimbru, 2 foi dafin

=> sare, piper

=> 1 legatura patrunjel

Prepararea retetei culinare:

Puiul curatat si spalat il pui sa fiarba intr-o oala cu 1,5 l apa cu cimbru, sare, foi de dafin. Cand a fiert, il scoti pe o farfurie si-l lasi sa se raceasca. Il portionezi in bucati putin mai mari si, pe cat posibil, dezoseaza-l.
Faci un sos din unt pe care il incingi si in care torni faina, invartesti de 2-3 ori si stingi cu supa in care a fiert puiul. Trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale subtiri. Il iei de pe foc, il lasi sa se mai racoreasca, adaugi pe rand cele doua galbenusuri, sare, piper si zeama de lamaie. Dai bucatile de pui prin acest sos, incat sa se imbrace intr-un strat subtire de cativa milimetri. Le pui pe un platou sa se racoreasca si apoi la frigider. Cand le servesti, le pui pe un strat de foi de salata si presari frunze de patrunjel. Trebuie tinut in frigider ca glazura sa se mentina pe bucatile de carne.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:06
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi