« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pui Retete pui - Pui cu sos de verdeata si piure de vinete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pui - Pui cu sos de verdeata si piure de vinete Imprimare Email

Reteta: Pui cu sos de verdeata si piure de vinete

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 piept de pui

=> 100 ml vin alb

=> 200 g unt

=> 1 ceapa

=> 2 vinete

=> 1 dovlecel mic

=> 2 cartofi

=> sare 

=> piper

=> zeama de la 1/2 lamaie

=> 1 ceasca supa dintr-un cub de concentrat

=> patrunjel

=> tarhon

 

Prepararea retetei culinare:

Cureti carnea si o tai bucatele pe care le presari cu sare, le ungi cu unt si le lasi deoparte cam 30 de minute. In acest timp pregatesti piureul de vinete astfel: cureti vinetele, cartofii si dovlecelul de coaja, apoi tai rondele vinetele si dovlecelul, cartofii ii tai cubulete si-i inabusi in 50 g de unt topit, iar dupa 10 minute torni supa din concentratul de condiment. Le lasi pe foc pana se inmoaie, apoi le strecori si le treci prin sita, amesteci piuerul obtinut cu 2 linguri de unt si potrivesti gustul de sare si piper. 
Rumenesti bucatile de carne si ceapa tocata in 50 g unt, apoi le scoti pe un platou. Speli verdeata, o tai fin, o pui impreuna cu vinul in untul care ti-a ramas si lasi sa dea in cateva clocote. Dai sosul deoparte, potrivesti gustul de sare si piper, il amesteci cu zeama de lamaie si il torni peste bucatile de pui rumenite. Garnitura este piureul de vinete din care pui cate o lingura pentru fiecare bucata de friptura.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:10
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 Retete de slabit 16-09-2009 17:16
Foarte buna reteta, felicitari! Eu am ras si cascaval peste, incercati si voi, e putin mai gustoasa :D
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi