« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Trandafiri din aluat de uscatele

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Trandafiri din aluat de uscatele Imprimare Email
Scris de Elena Calin   

Reteta: Trandafiri din aluat de uscatele

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 oua

=> 3 galbenusuri

=> 1 lingura unt

=> 150 ml smantana

=> 30-40 ml esenta de rom

=> 1 varf de lingurita de sare

=> sare

=> 400 g faina

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-un castron amesteci ouale cu galbenusurile, untul, smantana, esenta de rom, un praf de sare, adaugi faina si framanti pane obtii un aluat mai vartos, care se intinde usor. Intinzi o foaie rotunda de 2 mm grosime, apoi o tai in rondele cu 3 pahare de marimi diferite (unul de apa, unul de vin si unul de lichior). Treci marginea paharelor prin faina ca se nu se lipeasca aluatul. Crestezi marginea fiecarei rondele in 5 locuri, cam pana la julatatea lor. Ungi rondeaua mare in mijloc cu putin albus (numai cat pui un deget), peste ea asezi rondeaua mijlocie, o ungi si pe aceasta in mijloc cu albus, apoi rondeaua mica, apasand peste toate ca sa se lipeasca.
  • Dupa ce sunt gata toate, le prajesti in ulei fierbinte, dar le asezi in ulei cu partea de deasupra in jos ca se se formeze petalele unui trandafir. Il prajesti pe fiecare parte 3-4 minute, fara sa il rumenesti  prea tare. Cand sunt gata toti trandafirii ii pudrezi cu zahar cu aroma de vanili, apoi in mijlocul fiecarui trandafir pui cate o boaba de visina sau cireasa din dulceata.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 20:54
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi