« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Prajitura pufoasa cu piersici

Retete pentru sarbatori

Seteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Prajitura pufoasa cu piersici Imprimare Email
Scris de Lidia Apostol   

Reteta: Prajitura pufoasa cu piersici

Ingredientele retetei culinare:

=> 6 piersici mari

=> 4 linguri zahar + 125 g

=> 4 linguri apa

=> 1 plic zahar vanilat

=> 1/2 pachet unt

=> 2 oua

=> 125 g faina

=> 1 plic de budinca

Prepararea retetei culinare:

  • Tai piersicile in jumatati, le scoti samburii, asezi fiecare bucata intr-o cratita, la foc mic cu 4 linguri zahar, 4 linguri apa si zaharul vanilat. Scuturi cratita din cand in cand ca sa nu se lipeasca piersicile. Cand se ingroasa siropul, iei cratita de pe foc. Intr-un bol freci untul cu zaharul, adaugi apoi ouale si amesteci foarte bine in timp ce adaugi si faina in ploaie si putina sare. Ungi cu unt o tava, presari si putin zahar (ca se nu se lipeasca fructele), pui in tava piersicile, apoi torni aluatul si dai tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Pregatesti budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasi putin se se raceasca. Torni siropul racit peste prajitura recite, apoi intinzi budinca si tai prajitura.
Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 20:51
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi