« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Prajitura cu nectarine si budinca de vanilie

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Prajitura cu nectarine si budinca de vanilie Imprimare Email
Scris de Gabriela Florentina Mocanu, Bucuresti   

Reteta: Prajitura cu nectarine si budinca de vanilie

Ingredientele retetei culinare:

=> 6 nectarine

=> 1 plic budinca de vanilie

=> 6 oua

=> 300 g zahar

=> 1 plic zahar vanilat

=> 500 ml lapte

=> 3 cani faina

=> 6 linguri ulei

=> 14 linguri apa fiarta

=> 1 esenta de rom

=> 1 plic praf de copt

 

Prepararea retetei culinare:

  • Bati albusurile spuma cu o cana de zahar si dai la rece. Freci galbenusurile cu zaharul ramas, adaugi apoi pe rand 14 linguri de ape fiarta, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 din esenta de rom, iar dupa ce s-a racit un pic compozitia pui praful de copt stins in otet, pui faina si amesteci cu telul ca sa nu se formeze cocoloase (trebuie se obtii o compozitie un pic mai groasa decat cea de chec). Incorporezi la sfarsit albusurile batute spuma si torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Speli nectarinele, le scoti samburii, le tai feliute, le presari cu zahar, stropesti cu restul de esenta de rom si dupa 10 minute le asezi peste aluat. Dai apoi prajitura la cuptor pentru 45 de minute. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi prajitura la rece. Pregetesti budinca dupa instructiunile de pe plic si o torni peste prajitura recita.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 20:55
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi