« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Prajitura cu blat de ciocolata si frisca

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Prajitura cu blat de ciocolata si frisca Imprimare Email
Scris de Mihaela Huzum, Galati   

Reteta: Prajitura cu blat de ciocolata si frisca

Ingredientele retetei culinare:

=> 8 oua

=> 200 g zahar

=> 250 g faina

=> 200 g ciocolata sau 50 g cacao

=> 2 linguri ulei

=> 1 lingura apa

=> 1 esenta de rom

Pentru crema:

=> 200 g alune

=> 400 g frisca Hulala

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Freci galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugi apa si uleiul, iar separat bati albusurile spuma cu zaharul ramas pana se intaresc. Le adaugi peste galbenusuri, amesteci usor, pui faina, 100 g ciocolata (topita pe baia de aburi), esenta de rom si amesteci de sus in jos, sa nu se lase compozitia.
  • Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 40 de minute. Dupa ce s-a racit, tai blatul in trei parti egale. Bati frisca si o amesteci cu alunele macinate, umpli prajitura cu aceasta crema, apoi o imbraci in frisca si razi ciocolata. Tii prajitura la frigider pana a doua zi, apoi o tai bucati.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 20:51
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi