« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete peste Retete peste - Salau a la polonaise

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete peste - Salau a la polonaise Imprimare Email
Scris de Tamara Ivascu, Bucuresti   

Reteta: Salau a la polonaise

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 1/2 kg fileuri de peste

=> 2 cepe

=> 2 morcovi

=> 6 cartofi mai mici sau 4 mari

=> ulei

=> 6 oua

=> sare

=> suc de lamaie sau Helas

=> patrunjel verde

=> sare, piper negru

Prepararea retetei culinare:

  • Se curata ceapa, se fierbe intreaga, nu se taie, apoi morcovul si cartofii intregi si se pun in apa putin sarata si se fierb. Pestele se pune cand zarzavatul este aproape gata. Se incearca cu o scobitoare, se opreste focul, ceapa se arunca, iar celelalte legume se scot si se taie rondele. Ouale se fierb tari si se dau prin razatoarea mare.
  • Pe un platou se asaza pestele, se orneaza deasupra cu ouale tocate pe toata suprafata, cu cartofii si morcovul, iar deasupra se toarna un sos din ulei, lamaie, sare, piper, se potriveste de acru cu apa in care a fiert pestele, apoi se orneaza cu patrunjel. Sosul trebuie sa fie abundent, pentru ca atat ouale, pestele si legumele sa fie in el.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:38
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi