« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete peste Retete peste - Musaca de peste cu vinete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete peste - Musaca de peste cu vinete Imprimare Email
Scris de Victoria Mihnea   

Reteta: Musaca de peste cu vinete

Ingredientele retetei culinare:

=> 800 g macrou

=> 3 vinete

=> faina

=> ulei pentru prajit vinetele

Pentru sosul de rosii:

=> 500 g rosi

=> 150 ml ule

=> 3-4 catei de usturoi, cimbru, sare

Pentru sosul alb:

=> 1/2 pahar lapte

=> 1 lingura faina

=> 3 linguri unt

=> 2 oua

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti vinetele, le tai pe lung, le presari cu sare si dupa 1/2 de ora le speli si le storci. Le dai prin faina, le prajesti in ulei si tapetezi cu ele o forma unsa cu unt. Tai pestele felii, il fierbi 2 minute in putina apa cu sare, ii scoti oasele si il asezi peste vinete. Pregatesti apoi sosul: dizolvi faina in laptele rece, il pui pe foc si amesteci continuu timp de 10 minute. Adaugi untul, dai cratita deoparte si lasi sa se raceasca, dupa care o amesteci cu ouale crude. Torni compozitia peste vinete si peste si dai musacaua la cuptor, la foc potrivit, 1/2 de ora. Separat, calesti rosiile in ulei cu cimbru si usturoi tocat, treci sosul prin sita si ii pui peste musaca in fiecare farfurie.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:35
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi