« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete peste Retete peste - Marinata de crap

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete peste - Marinata de crap Imprimare Email
Scris de Maria Buruiana, Galati   

Reteta: Marinata de crap

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg de crap

=> 150 ml ulei + ulei pentru prajit

=> 2 morcovi, 3 cepe

=>1 lingura faina

=> 1 lingura de sare

=> 1 lingura boia

=> cimbru, 1 legatura patrunje

=> 1 telina mica

=> 1 pastarnac

=> 50 g bulion

=> 100 ml otet

=> 3 foi de dafin

=> 1 lamaie, 10 masline

=> vin

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti pestele de solzi, il speli, il tai in bucati, il sarezi si il prajesti in ulei incins, apoi il dai deoparte. Atentie! Pentru marinata, pestele il rumenesti doar, deoarece mai fierbe in sosul marinat.
  • Apoi prajesti impreuna ceapa taiata solzisori, morcovul, telina si pastarnacul taiate, in felii si adaugi la prajit o lingura de faina. Stingi cu otet, bulion si putina boia, adaugand si vin, dupa nevoie. O lasi sa fiarba 30 minute, adaugi sare si otet, dupa gust, apoi o strecori.     Atentie! Marinata nu trebuie sa fie acra. Feliile prajite de crap le pui intr-o tava si torni peste ele sosul preparat. Mai adaugi foile de dafin, cimbrul si le lasi sa dea o data in fiert, la cuptor. Este bine ca, dupa ce a fiert, sa o mai lasi in cuptor aproximativ 10 minute. O aduci la masa asezata pe un platou cu felii de lamaie, iar pestele il presari cu frunze de patrunjel si pui alaturi si maslinele.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:36
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi