« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru sarbatori Retete sarbatori - Turte cu nuci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Turte cu nuci Imprimare Email
Scris de Mandita Andronache, Bucuresti   

Reteta: Turte cu nuci

Ingredientele retete culinare:

Pentru turte:

=> 1/2 l apa calda

=> 1 praf de sare

=> faina circa 1 kg

 

 

Pentru umplutura:

=> 1 kg nuca

=> 1 kg zahar

=> 3l apa

=> coaja de lamaie

=> esenta de rom si de vanilie ( dupa gust )

 

Prepararea retetei culinare:

      Fierbi un sirop din apa si zahar iar apoi adaugi mirodeniile. Se prajeste usor nuca in cuptor si se macina. La turte faci o coca mai tare din faina, apa calda si sare. Din aceasta coca intinzi aproximativ 60 de turte subtiri de forma rotunda, mai mici decat cratita in care le vei pune, si subtiri de numai 1 mm grosime, pe care le coci pe plita sau intr-o tigaie de teflon. Asezi turtele in doua cratite, cate 30 in fiecare, una peste alta. Peste fiecare turta presari nuca si torni cu un polonic sirop. Dupa ce ai terminat de asezat turtele, le acoperi cu o farfurie, care trebuie sa intre in cratita.

 
Notite:

Pofta buna!

Lasi la insiropat pana a doua zi, cand sunt numai bune de mancat. Aceste turte sunt foarte gustoase si concureaza orice tort.

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:03
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi