« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Trandafiri oltenesti Imprimare Email
Scris de Ana Trusca, Rm. Valcea   

Reteta:Trandafiri oltenesti - carnati foarte picanti

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g slanina;

=> 1/4 lingurita piper macinat;

=> 1/4 ardei iute uscat;

=> 1 capatana usturoi;

=> 2-3 linguri zeama de carne;

=> mate subtiri;

=> 50 g sare;



 

Prepararea retetei culinare:

  •       Alegi carne moale de porc de pe oase, o cureti de zgarciuri si o toci marunt cu satarul. Adaugi slanina taiata cubulete, sarea, piperul, bucati mici de ardei iute, usturoiul bine pisat si putina zeama de carne. Amesteci totul foarte bine si cu aceasta compozitie umpli matele. Legi carnatii, ii atarni la vant si ii lasi sa se zvante 2-3 zile, dupa care ii dai la fum slab, ca sa se pastreze mai bine. Ii poti consuma atat prajiti cat si cruzi.
 
Notite:

Acesti carnati sunt foarte picanti si foarte apreciati in Oltenia.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Luni, 24 Ianuarie 2011 21:46
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare