« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru sarbatori Retete sarbatori - Toba moldoveneasca

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Toba moldoveneasca Imprimare Email

Reteta: Toba moldoveneasca

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 stomac de porc

=> 1 kg carne macra de la gat

=> 1 limba

=> 2 picioare

=> urechile porcului

=> 1/2 kg ficat

=> 250g slanina

=> 1kg muschi de porc

=> sorici

=> 1 kg ficat

=> 250 g slanina

=> 1 kg muschi de porc

=> sorici

=> 1 pahar de vin

=> sare, piper boabe

=> 1 foaie de dafin

 

Prepararea retetei culinare:

          Pregatesti picioarele, urechile si soriciul astfel: le parlesti, le cureti bine cu malai, apoi le calesti in mai multe ape. Le pui pe toate la fiert in apa rece, intr-o oala mare cu capac. Aduni spuma de mai multe ori, adaugi sarea si piperul dupa gust si lasi sa fiarba. Separat pui ficatul, carnea macra de la gat, limba, muschiul pana clocotesc, apoi le scurgi de apa. Le vei adauga in cealalta oala numai atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc, urechi si sorici. Ca sa-ti iasa o toba gustoasa, adaugi in apa in care fierbe carnea foaia de dafin si vinul. In timpul fierberii lasi oala fara capac si o tii pe foc pana cand carnea se desprinde de pe os. Lasi zeama in care au fiert sa se raceasca putin, apoi tai totul cubulete, amesteci cu slanina taiata feliute, sarezi, condimentezi dupa gust si adaugi o cana din zeama in care au fiert, pentru a se lega compozitia. Stomacul de porc il pregatesti astfel: il cureti bine cu un cutit, il freci cu malai si il clatesti cu multa apa rece. Il umpli apoi cu amestecul de carne, il cosi si il asezi in oala cu zeama, in care a fiert umplutura. Fierbi toba timp de 2 ore si o lasi sa se raceasca in apa in care a fiert. O scoti si o pui intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra, ca s-o preseze. O lasi la rece 1 zi, dupa care o poti consuma.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Marţi, 04 Ianuarie 2011 23:59
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
+1 #1 niculina marin 11-12-2013 19:19
nu am cuvinte pentru a va multumi.pentru prima oara in viata mea am incercat sa fac toba de porc ,reteta voastra a fost foarte folositoare.mod ul in care explicati retetele sunt extraordinare .ce sa va mai spun am reusit a iestit buna de tot.continuati asa bravi :love:
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi