« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Supa de gasca cu taietei de casa Imprimare Email
Scris de Elena Pop, Timisoara   

Reteta: Supa de gasca cu taietei de casa

Ingredientele retetei culinare:

TAIETEI:

=> 200 g faina;

=> 2 oua;

=> 1/2 lingurita ulei;

=> putina apa;

=> sare.

 

 

 

SUPA:

=> 1 gasca;

=> 5 morcovi;

=> 3 radacini patrunjel;

=> 1 telina;

=> 2 cepe intregi;

=> 8 cartofi rosii intregi;

=> 1 legatura patrunjel;

=> piper si sare

 

Prepararea retetei culinare:

  •       TAIETEI: Ii faci cu o zi inainte de a pregati supa sau in timp ce fierbe gasca. Amesteci bine toate ingredientele si intinzi o foaie, pe care o lasi putin sa se usuce. O rulezi si tai taietei cat mai subtiri. Rasfirati pe fata de masa, ii lasi sa se usuce aproximativ 1 ora. Ii fierbi separat in apa cu sare, apoi ii treci printr-un jet de apa rece, ii scurgi si ii adaugi pe toti in supa strecurata.
  •       SUPA: Pui gasca la fiert in apa cu sare, iei spuma, iar cand este fiarta pe jumatate adaugi legumele curatate ( inclusiv cartofii ). Dupa ce s-au fiert toate, le scoti. Strecori supa si in zeama adaugi taieteii. Ii lasi sa dea in clocot. Dupa ce iei supa de pe foc, adaugi frunze verzi de patrunjel tocat ( sau de la congelator ). Adaugi piperul pisat in farfurie, dupa gust. Zarzavatul il pui in farfurie sau poti face din el o salata boeuf. Portionezi gasca si o asezi pe un platou mare, iar pe margini asezi cartofii taiati in 4. Acest fel ii merge foarte bine cu sos de rosii.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare