« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Sarmale moldovenesti in cuiburi Imprimare Email
Scris de Veronica Lungu, Suceava   

Reteta: Sarmale moldovenesti in cuiburi

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g carne de vita;

=> 400 g carne de porc;

=> 150 g orez;

=> 200 ml ulei;

=> 250 g ceapa;

=> cimbru, piper, sare dupa gust;

=> 500 ml suc de rosii;

=> 350 g costita afumata;

=> 3 kg varza murata;

=> 750 g foi de vita;

=> 500 ml supa de oase;

=> 500 g smantana.

 

Prepararea retetei culinare:

  •       Dai carnea prin masina de tocat impreuna cu 100 g costita afumata. Tai ceapa marunt, o calesti in ulei impreuna cu orezul, apoi o amesteci cu tocatura. Adaugi sarea, piperul si cimbrul. Alegi foile de varza ( si mici si mari ) si foile de vita si le tii cateva ore in apa rece pentru desarat. Formezi sarmale mititele, dar ai grija ca numarul celor impaturite in foi de varza sa fie egal cu al celor in foi de vita. Tai costita ramasa felii. In foile de varza mai mari impachetezi cate 5 sarmale in foi de varza, 5 sarmale in foi de vita si o felie de costita, formand astfel cuiburile.
  •      Asezi restul feliilor de costita intr-o cratita, apoi cuiburile cu sarmale, iar peste ele varza tocata si cimbru. Continui astfel pana termini sarmalele. Ultimul strat va fi de varza tocata. La final, torni sucul de rosii si supa de oase si dai vasul la cuptor pentru 3 ore.
 
Notite:

Cand servesti, asezi pe fiecare farfurie cate un cuib cu sarmale, vara tocata si doua linguri de smantana.

Sunt nemaipomenit de bune cu mamaliga calda!

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 19 Ianuarie 2011 15:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare