« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Sarmale cu 3 feluri de carne si cu carnati Imprimare Email
Scris de Elisabeta Cucu, Jud. Hunedoara   

Reteta: Sarmale cu 3 feluri de carne si cu carnati

Ingredientele retetei culinare:

=> foi de varza;

=> 1/4 varza;

=> 1 kg carne de porc cu putina grasime;

=> 300 g pulpa de manzat;

=> 300 g costita sau slanina bine afumata;

=> 1 carnat de casa afumat;

=> 1/2 cana orez;

=> 3-4 foi de dafin;

=> piper, sare dupa gust.

=> 2 cepe potrivite;

=> 200 ml apa;

 

 

Prepararea retetei culinare:

  •       Toci sfertul de varza si tai carnatul bucati potrivite. Dai carnea de porc, pulpa, costita si ceapa prin masina de tocat, le amesteci, apoi adaugi orezul si potrivesti de sare si piper. Le amesteci bine, mai pui 200 ml apa si lasi la rece 15 minute.
  •       Cu aceasta compozitie umpli foile de varza. Intr-o oala asezi intai un rand de varza tocata, peste ea pui foile de dafin, apoi asezi un rand de sarmale si bucati de carnat, pui iar varza tocata, foi de dafin, sarmale, carnat. Ultima data pui varza tocata. Torni apa pana la nivelul ultimului strat ( cel de varza tocata ). Dai oala la foc mare si cand incepe sa fiarba dai focul potrivit. Nu trebuie sa inchizi oala ermetic! Cand sarmalele sunt fierte, le iei de pe foc si le dai la cuptor pana se rumeneste varza de deasupra.
 
Notite:

Sunt bune cu mamaliguta.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 19 Ianuarie 2011 15:10
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare