« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Sarmale asortate Imprimare Email
Scris de Violeta Covaliu, Botosani   

Reteta: Sarmale asortate

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg carne de porc;

=> 2 cepe mari;

=> 1 ceasca orez;

=> 2 linguri bulion;

=> 2-3 linguri untura;

=> sorici;

=> 1 varza murata;

=> frunze de hrean;

=> sare, piper alb macinat;

=> boia de ardei dulce;

=> cimbru;

=>tarhon, patrunjel si putin marar. 

 

Prepararea retetei culinare:

  •      Lasi varza 1 ora in apa rece. Intre timp, dai carnea, ceapa curatata, patrunjelul si mararul prin masina de tocat. Alegi si speli orezul, apoi il adaugi in tocatura. Sarezi si piperezi dupa gust, apoi amesteci cu bulionul, boiaua, cimbrul si tarhonul. Desfaci varza foaie cu foaie si folosesti la umplut doar partea moale.
  •      Intr-o cratita mai mare pui un strat de varza tocata si felii subiri de sorici. Impaturesti apoi sarmalele in foile de varza si in foile de hrean si le asezi alternativ in vas, peste varza tocata. Deasupra sarmalelor pui un alt strat de varza tocata, le acoperi cu apa calda si le tii la foc moale. Dupa ce dau in clocot, le dai la cuptor. Adaugi pe parcurs si untura.
 
Notite:

Le servesti cu smantana si mamaliga.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011 13:27
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare