« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru sarbatori Retete sarbatori - Rulada din carne de porc si rulouri din sorici umplute cu carne

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Rulada din carne de porc si rulouri din sorici umplute cu carne Imprimare Email

Reteta: Rulada din carne de porc si rulouri din sorici umplute cu carne

Ingredientele retetei culinare:

Pentru rulouri:

=> 500 g sorici

=> 2 linguri ulei

=> 1 lingura unt

=> 2 cepe taiate cubulete

=> 2 catei de usturoi taiati foarte marunt

=> 300g carne de porc taiata marunt ( cu satarul )

=> 200g carne taiata felii

=> sare, piper si boia dulce

 

 

 

 

 

 

Pentru rulada din carne:

=> 1 kg carne - 1 bucata

=> 1 telina mare

=> 5 cartofi potriviti

=> 2 cepe

=> 2 morcovi mari

=> 6 felii paine ( prajite si taiate cubulete )

=> 150 g cascaval simplu taiat cubulete

=> 2 oua

=> 2 linguri ulei

=> 2 linguri unt

=> 1 lingura ulei de masline

=> 1 pahar vin rosu

=> 4 cani de supa limpede de carne

=> sare, piper, boia, cimbru si patrunjel verde

 

Prepararea retetei culinare:

          Rulourile din sorici:  Calesti ceapa cu usturoiul, adaugi carnea si le tii pe foc 10 minute. Potrivesti de sare, piper si boia dulce. Lasi compozitia la rece. Presari feliile de carne cu sare si piper. Tai soriciul in patrate de 10 cm. Pe fiecare foaie de sorici asezi cate o felie de carne si o lingura de umplutura de carne. Legi rulourile cu sfoara, le presai cu sare si boia dulce si le asezi pe o farfurie.

         Rulada: Bati carnea cu ciocanul de snitele si o presari cu sare, piper, boia si cimbru, dupa gust, pe ambele parti. Tai bucati mai mari telina, 3 cartofi, cepele si 1 morcov si le calesti in ulei. Adaugi rulourile de sorici, 2 cani cu supa de carne si vinul. Le lasi sa fiarba 40 de minute, pana cand nu mai au zeama, apoi scoti rulourile. Lasi legumele la racit 10 minute. Le zdrobesti apoi ( nu le pasezi ) cu o lingura de lemn sau le tai cubulete, le amesteci cu painea, cascavalul afumat si cel simplu si cu ouale. Condimentezi si cu aceasta compozitie umpli foaia de carne, apoi o rulezi. Chiar daca foaia de carne este putin rupta sau umplutura nu incape toata pe rulada, nu te speria, foaia de aluminiu va da ruladei o forma perfecta. O stropesti cu ulei si o impachetezi in folie de aluminiu. Ungi o tava cu unt, pui ceilalti 2 cartofi taiati felii si morcovul rondele, asezi rulada de carne si rulourile de sorici, torni restul de supa limpede de carne ( sau apa calduta ), potrivesti de sare si piper si le mai stropesti cu putin ulei de masline, dupa care dai tava la cuptor pentru 1 h -> 1h 30 min.

 
Notite:

Le servesti reci taiate felii pe diagonala, alaturi de cartofi, morcov si patrunjel verde.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Marţi, 04 Ianuarie 2011 23:59
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi