« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Placinte traditionale Imprimare Email
Scris de Elena Diaconeasa, Dambovita   

Reteta: Placinte traditionale

Ingredientele retetei culinare:

PRIMUL ALUAT:

=> 200 g untura topita;

=> 2 pachete margarina;

=> 450 g faina;

AL II-lea ALUAT:

=> 200 ml ulei;

=> 600 ml apa;

=> 100 ml smantana;

=> 1 lingura de sare;

=> faina cat cuprinde.

PENTRU UNS:

=> 4 oua;

=> 100 ml smantana;

 

 

 

UMPLUTURA DE DOVLEAC:

=> 1,5 kg dovleac;

=> zahar dupa gust;

=> 1 lingurita rasa scortisoara;

=> 1 plic zahar vanilat;

UMPLUTURA DE MERE:

=> 2 kg mere;

=> 7 linguri de zahar;

=> 1/2 lingurita scortisoara.

UMPLUTURA DE BRANZA SI SMANTANA:

=> 10 oua;

=> 1,5 kg branza de vaca proaspata;

=> 100 ml smantana;

=> 2-3 cani zahar ( dupa gust );

=> 1 plic zahar vanilat;

=> 1 praf de sare.

 

Prepararea retetei culinare:

  •       PRIMUL ALUAT: Topesti untura, o iei de pe foc si adaugi margarina, iar cand s-a topit pui faina si amesteci bine.
  •       AL II - lea ALUAT: Amesteci uleiul, apa si smantana, apoi adaugi faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare. Il intinzi cat toata masa.
  •       Ungi foaia cu primul aluat, o impachetezi si o pui in frigider pentru 10 minute. Din acest aluat eu fac trei tavi de placinta cu umpluturi diferite: una cu dovleac, una cu mere si una cu branza si smantana.
  •       UMPLUTURA DE DOVLEAC: Cureti dovleacul, il dai pe razatoare si il amesteci cu zaharul, zaharul vanilat si scrotisoara. Din 1/3 de aluat intinzi 2 foi potrivite pentru tava de placinta.
  •       Asezi in tava o foaie, intinzi uniform umplutura de dovleac si pui deasupra a doua foaie.
  •       UMPLUTURA DE MERE: Cureti merele, le dai pe razatoare si le calesti cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama, apoi le lasi la racit. Procedezi pe urma ca la placinta cu dovleac.
  •       UMPLUTURA DE BRANZA SI SMANTANA: Bati albusurile spuma si adaugi 1/2 din cantitatea de zahar. Freci galbenusurile cu sarea si restul de zahar pana se albesc. Framanti branza cu smantana si amesteci cu albusurile si galbenusurile. Adaugi zaharul vanilat.
  •       Din aluatul ramas ( aprox. 1/3 ), faci 3 foi pentru tava rotunda.
  •       Ungi tava cu margarina, asezi o foaie, adaugi 1/2 din umplutura, apoi a doua foaie, restul de umplutura si ultima foaie.
  •       UNS: Bati bine ouale cu smantana si ungi toate placintele.
  •       Coci placintele la foc potrivit in cuptorul bine incins. Le pudrezi calde cu zahar pudra amestecat cu zaharul vanilat, dar le tai numai dupa ce s-au racit.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Marţi, 25 Ianuarie 2011 13:55
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare