« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Piftie de casa Imprimare Email
Scris de Maria Curca, Botosani   

Reteta: Piftie de casa

Ingredientele retetei culinare:

Pentru 10 portii:

=> 500 g picioare de porc;

=> 350 g  pulpa de porcporc;

=> 1250 kg cap de porc;

=> 150 g telina;

=> 150 g morcovi;

=> 150 g ceapa.

=> 75 g usturoi;

=> 50 g sare;

=> 50 g gelatina

=> 2 oua.

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  •       Treci capul si picioarele prin flacara, le tai bucati, le speli si le oparesti. Speli si cureti zarzavaturile. Cureti si usturoiul, il speli si il usuci pe un prosop, dupa care il pisezi. Opresti cateva rondele de morcov pentru decor. Inmoi gelatina in apa rece. Fierbi ouale 8-10 minute, dupa care le tai felii. Fierbi carnea in apa cu sare. Dupa mai multe spumari, adaugi zarzavatul, continui fierberea la foc domol pana cand carnea se desprinde de pe oase. Asezi feliile de ou si de morcov in castronele, api bucatelele de carne. Adaugi supa strecurata, gelatina si usturoiul. Pastrezi piftia la rece. O servesti cu mamaliga calda sau cu paine. Este foarte, foarte gustoasa!
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare