« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru sarbatori Retete sarbatori - Jambon fiert in vin

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Jambon fiert in vin Imprimare Email

Reteta: Jambon fiert in vin

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pulpa din spate de la porc

=> 3 l vin alb

=> usturoi

=> piper macinat si boabe

=> ienihabar

=> foi de dafin

=> sare

=> piper macinat dupa gust

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

          Desprinzi pulpa de pe os astfel incat sa ramana bucata intreaga si razui soriciul pe locurile unde nu a fost bine parlit. Sarezi si piperezi usor carnea, apoi o pui la fiert in apa calda ( aceasta trebuie sa acopere carnea ) in care ai adaugat usturoiul, foile de dafin, ienihabarul si boabele de piper. Le fierbi la foc mic pana cand apa scade cu 2 degete sub nivelul initial. Apoi adaugi vinul si mai lasi sa fiarba 2 ore. Lasi carnea la racit in vasul in care a fiert, apoi o scoti si o strangi bine ca sa ii dai forma de la inceput. Legi jambonul si il lasi la aer sa se usuce. Ca sa il pastrezi mai mult timp, il dai la fum.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:00
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi