« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Jambon afumat copt in aluat Imprimare Email
Scris de Elisabeta Cucu, Hunedoara   

Reteta: Jambon afumat copt in aluat

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/2 dintr-un jambon
(sau 1 bucata pulpa de porc sarata si afumata sau fiarta)
;

=> 2 capatani usturoi;

=> faina de grau sau de secara;

=> apa;

=>putin pesmet fin;

=> otet;

=> sare dupa gust.

Prepararea retetei culinare:

  • Tai jumatate din jambon si il pui de seara pana dimineata intr-o oala cu apa rece amestecata cu otet (o parte apa, una otet) si usturoiul taiat marunt. Carnea trebuie sa fie acoperita cu acest lichid. A doua zi, faci un aluat mai tare din faina, apa calduta si sare. Il framanti si il intinzi gros de 1 cm. Stergi jambonul de apa si il invelesti bine cu acest aluat. faci cateva intepaturi in aluat, apoi pui jambonul intr-o tava unsa cu ulei si-l dai la cuptorul incins, iar dupa 10-15 minute lasi focul mic. dupa 1 si 1/2 ora aluatul trebuie sa fie rumenit. Scoti jambonul pe un platou si-l servesti cu piure de cartofi si salata de sfecla.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare