« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Jambon afumat copt in aluat Imprimare Email
Scris de Elisabeta Cucu, Hunedoara   

Reteta: Jambon afumat copt in aluat

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/2 dintr-un jambon
( sau 1 bucata pulpa de porc sarata si afumata sau fiarta )
;

=> 2 capatani usturoi;

=> faina de grau sau de secara;

=> apa;

=> putin pesmet fin;

=> otet;

=> sare dupa gust. 

 

 

 

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  •       Tai jumatate din jambon si il pui de seara pana dimineata intr-o oala cu apa rece amestecata cu otet ( o parte apa, una otet ) si usturoiul taiat marunt. Carnea trebuie sa fie acoperita cu acest lichid. A doua zi, faci un aluat mai tare din faina, apa calduta si sare. Il framanti si il intinzi gros de 1 cm. Stergi jambonul de apa si il invelesti bine cu acest aluat. faci cateva intepaturi in aluat, apoi pui jambonul intr-o tava unsa cu ulei si-l dai la cuptorul incins, iar dupa 10-15 minute lasi focul mic. dupa 1 si 1/2 ora  aluatul trebuie sa fie rumenit. Scoti jambonul pe un platou si-l servesti cu piure de cartofi si salata de sfecla.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare