« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Haios Imprimare Email
Scris de Mariana Elisabeta, Hunedoara   

Reteta: Haios

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL:

=> 600 g faina;

=> 4 linguri ulei;

=> 4 linguri otet;

=> 4 galbenusuri;

=> 1 lingura zahar;

=> 1 lingura rasa sare;

=> 1/4 apa minerala;

CREMA DE OSANZA:

=> 500 g osanza de porc ( grasime de pe burta, netopita )
curatata si data prin masina de tocat;

=> 200 g faina;

UMPLUTURA:

=> 350 g marmelada sau gem de prune foarte bine legat;

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  •      Faci un aluat din toate ingredientele indicate, obtinand o coca nu prea vartoasa, dar care se dezlipeste de pe mana. O impachetezi intr-un servet si o dai la rece 24 de ore.
  •      A II-a zi amesteci osanza tocata prin masina cu faina si framanti bine pana capata aspectul unei creme, pe care o imparti in trei. Din aluatul tinut la rece intinzi o foaie, peste care pui o parte din crema de osanza. O impaturesti in patru si o dai la rece 30 de minute, dupa care repeti operatia inca de doua ori, folosind pe rand celelalte doua parti de crema. Vei observa ca aluatul creste in volum. In final, intinzi o foaie, nu foarte subtire, si cu un cutit incalzit tai fasii egale, pe care apoi le tai patrate. In mijlocul lor pui marmelada sau gem de prune. Pliezi patratele in doua, fara a le apasa prea mult marginile. Le asezi in tava si le coci in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc si foile se deschid ca o armonica.
 
Notite:

Este o prajitura spornica si gustoasa, nelipsita la noi de pe masa de Craciun. O poti pastra la loc racoros chiar si doua saptamani. Cu cat sta mai mult, cu atat este mai frageda si mai gustoasa.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare