« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Galuste de aur Imprimare Email
Scris de Maria Magdalena, Cluj   

Reteta: Galuste de aur

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL:

=> 1 kg faina;

=> 3 galbenusuri;

=> 1 ou;

=> 50 g drojdie dospita in apa calduta cu putin zahar;

=> 1 lingurita rasa sare;

=> 4 linguri zahar;

=> 400-500 ml lapte pentru un aluat moale;

ORNAT:

=> 500 g nuca;

=> 250 g margarina sau unt;

=> 150 g zahar;

 

 

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  •       ALUATUL: Cerni faina intr-un vas si faci o adancitura in care pui: drojdia crescuta, galbenusurile frecate cu sarea si zaharul, albusul batut spuma si laptele treptat, pe masura ce incorporezi faina. Framanti bine si lasi la crescut 2 ore.
  •      ORNATUL: Topesti intr-o craticioara margarina si o lasi sa se raceasca. Macini nuca si o amesteci cu zaharul.
  •      Din aluat faci bile nu prea mari, pe care le dai prin margarina si prin nuca, apoi le asezi in tava neunsa, mai inghesuite. Margarina care ramane o torni peste galuste si pui tava in cuptorul bine incins. Coci galustele cam 45-50 de minute.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare