« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Galuste de aur Imprimare Email
Scris de Maria Magdalena, Cluj   

Reteta: Galuste de aur

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL:

=> 1 kg faina;

=> 3 galbenusuri;

=> 1 ou;

=> 50 g drojdie dospita in apa calduta cu putin zahar;

=> 1 lingurita rasa sare;

=> 4 linguri zahar;

=> 400-500 ml lapte pentru un aluat moale;

ORNAT:

=> 500 g nuca;

=> 250 g margarina sau unt;

=> 150 g zahar;

Prepararea retetei culinare:

  • ALUATUL: Cerni faina intr-un vas si faci o adancitura in care pui: drojdia crescuta, galbenusurile frecate cu sarea si zaharul, albusul batut spuma si laptele treptat, pe masura ce incorporezi faina. Framanti bine si lasi la crescut 2 ore.
  • ORNATUL: Topesti intr-o craticioara margarina si o lasi sa se raceasca. Macini nuca si o amesteci cu zaharul.
  • Din aluat faci bile nu prea mari, pe care le dai prin margarina si prin nuca, apoile asezi in tava neunsa, mai inghesuite. Margarina care ramane o torni peste galuste si pui tava in cuptorul bine incins. Coci galustele cam 45-50 de minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare