Scris de Maria Magdalena, Cluj
|
Reteta: Galuste de aur
Ingredientele retetei culinare:
ALUATUL:
=> 1 kg faina;
=> 3 galbenusuri;
=> 1 ou;
=> 50 g drojdie dospita in apa calduta cu putin zahar;
=> 1 lingurita rasa sare;
=> 4 linguri zahar;
=> 400-500 ml lapte pentru un aluat moale;
ORNAT:
=> 500 g nuca;
=> 250 g margarina sau unt;
=> 150 g zahar;
|
|
|
Prepararea retetei culinare:
- ALUATUL: Cerni faina intr-un vas si faci o adancitura in care pui: drojdia crescuta, galbenusurile frecate cu sarea si zaharul, albusul batut spuma si laptele treptat, pe masura ce incorporezi faina. Framanti bine si lasi la crescut 2 ore.
- ORNATUL: Topesti intr-o craticioara margarina si o lasi sa se raceasca. Macini nuca si o amesteci cu zaharul.
- Din aluat faci bile nu prea mari, pe care le dai prin margarina si prin nuca, apoi le asezi in tava neunsa, mai inghesuite. Margarina care ramane o torni peste galuste si pui tava in cuptorul bine incins. Coci galustele cam 45-50 de minute.
|
|
Notite:
Pofta buna!
|
|