« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Cozonaci rusesti Imprimare Email
Scris de Iuliana Tudorache, Tulcea   

Reteta: Cozonaci rusesti

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg faina;

=> 8 galbenusuri;

=> 250 g unt topit;

=> 1 lingura ulei;

=> 1 lingura miere;

=> 1 pahar lapte;

 

=> 300 g zahar pudra;

=> coaja rasa de la o 1/2 lamaie si 1/2 portocala;

=> vanlie;

=> 80 drojdie;

=> sare;

=> 1 ou pentru uns aluatul.

 

Prepararea retetei culinare:

  • Peste drojdia amestecata cu 1 lingurita de zahar torni putin lapte cald si 2-3 linguri de faina. Amesteci totul cu lingura, acoperi si lasi la dospit la loc cald. Intre timp torni restul laptelui clocotit peste 3-4 linguri de faina, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Acoperi si lasi sa se raceasca. Cand este doar calduta adaugi maiaua crescuta, amesteci bine, presari cu faina si lasi sa creasca. Amesteci galbenusurile cu zaharul intr-un vas asezat intr-un alt vas cu apa clocotita. Cand zaharul este bine topit si compozitia calduta o torni peste plamadeala, adaugand cate putina faina, sare, vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala. Amesteci si framanti bine. Presari cu faina, acoperi cu un servet si lasi iar la crescut. Apoi incepi framantatul, adaugand untul topit caldut, uleiul caldut si mierea de albine incalzita. Framanti neincetat pana ce aluatul incepe sa faca basici si se dezlipeste de pe maini. Lasi aluatul la crescut, apoi il imparti in 2 bucati, pe care le modelezi sub forma de rulou si le pui in tavi unse. Lasi cozonacii sa creasca si in tava, apoi ii ungi cu ou si ii dai la cuptor, la inceput la foc moale pana cand aluatul se ridica la nivelul formei, apoi la foc potrivit. Cand sunt gata, ii scoti din cuptor, ii lasi putin in forme sa se racoreasca, apoi ii asezi pe un servet si ii lasi la racit.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 19:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 haine ieftine femei 07-04-2014 19:14
Cozonacii astia rusesti sunt grozavi si de pasti, cel putin par mai interesanti decat astia romanesti
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare