« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Cozonac de Sarmasel Imprimare Email
Scris de Lygia Rodica Ilies, Brasov   

Reteta: Cozonac de Sarmasel

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g faina;

=> 1 si 1/2 pachet margarina;

=> 4 oua;

=> 6 linguri zahar;

=> 4 cartofi potrivit de mari;

=> 100 ml lapte;

=> drojdie cat o nuca;

=> 1/2 lingurita sare;

UMPLUTURA:

=> 250 g nuca;

=> 125 g zahar;

=> 100 ml lapte;

=> arome dupa gust sau 200 g mac;

=> 500 ml lapte;

=> 250 g zahar;

=> 1 plic zahar vanilat.

Prepararea retetei culinare:

  • Fierbi cartofii in coaja, ii cureti cat sunt calzi si ii zdrobesti foarte bine, ca pentru piure, apoi ii amesteci cu galbenusurile si 1/2 lingurita sare. Adaugi laptele cald, in care ai dizolvat drojdia, faina si albusurile batute spuma cu zaharul. Framanti aluatul, adaugand treptat margarina topita, apoi il imparti in 3-4 bucati. Din fiecare bucata intinzi o foaie, pe care pui umplutura preferata si rulezi foaia. Asezi rulourile de cozonac unul langa altul intr-o tava mai larga si le lasi la dospit. Ungi apoi cozonacii cu ou batut si ii dai la cuptor. Inainte de a-i scoate, ii ungi cu apa cu zahar, ca sa se rumeneasca frumos.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 19:10
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare