« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Cozonac cu nuci si stafide Imprimare Email
Scris de Ioana Arsene, Targoviste   

Reteta: Cozonac cu nuci si stafide

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg faina;

=> 800 g zahar;

=> 1 l lapte;

=> 10 oua;

=> 200 ml ulei;

=> 200 g margarina;

=> 100 g drojdie de bere;

 

=> 400 g nuca;

=> 200 g stafide;

=> 3 fiole esenta de rom;

=> 2 lamai;

=> 2 linguri cacao.

 

=> 1 lingurita sare;

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cerni faina in lighean si faci o adancitura in mijloc, in care pui drojdia si 1 cana de lapte cald. Bati bine laptele cu drojdia si putina faina din jur si lasi sa creasca. In restul de lapte adaugi 500 g zahar si coaja de lamaie rasa. Separat bati 8 albusuri cu 300 g zahar si 1 lingurita de sare. Speli stafidele si le stropesti cu 1 fiola de rom. In maiaua crescuta adaugi treptat laptele cald, galbenusurile, uleiul si margarina calde, stafidele si 1/4 din albusurile batute spuma. Framanti bine aluatul si il lasi la crescut la cald.
  • UMPLUTURA: Pisezi nuca sau o dai prin masina si o amesteci cu cacaua si esenta de rom din cele 2 fiole ramase.
  • Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in bucati ( dupa numarul de cozonaci doriti ). Intinzi pe planseta fiecare bucata, o umpli cu nuca, o rulezi si o asezi intr-o tava unsa la crescut. Inainte de a pune tavile in cuptor, ungi cozonacii cu ou batut.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 19:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare